Archief nieuwsberichten 2020

Hier vindt u nieuws- en persberichten die door gemeente Laren in 2020 zijn gepubliceerd.

 • Niet tevreden over onze dienstverlening? Laat het weten

  De gemeente ontvangt soms signalen dat inwoners niet tevreden zijn over de dienstverlening. Bijvoorbeeld over de manier waarop inwoners door een medewerker van de gemeente zijn behandeld. Of u krijgt geen reactie van ons. Als u een klacht heeft dan kunt dit bij ons melden en kunnen wij ermee aan de slag. 

 • Gemeenten Gooi en Vechtstreek maken economische vuist tegen corona

  De regiogemeenten lanceren een breed pakket voor inwoners en ondernemers met maatregelen en investeringen voor economisch herstel. Deze investeringen richten zich op het vergroten van de werkgelegenheid en zijn een impuls voor de zorgsector, de energietransitie, circulaire economie en de mediasector. Het project ‘Gooi en Vechtstreek Werkt Door’ is in december gestart en verbindt werkgevers aan elkaar zodat mensen (eventueel tijdelijk) van werk naar werk worden begeleid.

 • Denk ook aan uw veiligheid tijdens de feestdagen!

  December is een maand met veel gezelligheid. Maar ook een periode met ongelukken zoals met omvallende kaarsen, kerstversiering die vlam kan vatten en brandwonden bij het gourmetten.

 • Hoe gaat het met Mia Zeegers (85)?

  In deze interviewreeks spreken we met een aantal Laarders over hoe het met hen gaat in deze tijden van corona.

 • Geactualiseerde APV in commissie en raad van december

  De Algemene plaatselijke verordening (APV) is binnen de gemeente één van de belangrijkste verordeningen. In de APV staan de gemeentelijke regels die voor iedereen in de gemeente gelden. De bepalingen in de APV dragen bij aan de leefbaarheid en aan de openbare orde en veiligheid binnen de gemeente.

 • Even voorstellen: nieuwe postcoördinator brandweer

  Per 1 oktober is Hugo Nederveen postcoördinator van Brandweer Laren. Hij is het eerste aanspreekpunt voor alle vragen en opmerkingen over de brandweer. Ook onderhoudt Hugo de contacten met de gemeente en de burgemeester en is hij de schakel tussen de brandweerorganisatie en de vrijwilligers.

 • Adviesraad Sociaal Domein HBEL zoekt nieuwe leden!

  Het sociaal domein gaat over het leven van mensen. Over werken, opgroeien, naar school gaan en zelfstandig worden. Over ziek worden of het leven met een ziekte of beperking. De gemeente maakt beleid over al deze gebieden en vindt het belangrijk dat hierover wordt meegedacht. De Adviesraad Sociaal Domein HBEL heeft hier een belangrijke rol in, door gevraagd en ongevraagd advies te geven over de ontwikkelingen binnen het sociaal domein en het beleid van de gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren.

 • Gratis bibliotheekpas voor kinderen tot en met 12 jaar

  Sinds ruim een jaar kunnen kinderen uit Laren gratis lid worden van de bibliotheek. Goed nieuws want kinderen die boeken lezen halen vaak betere resultaten op school.

 • Gratis mondkapjes voor inwoners met laag inkomen

  In publieke ruimten geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen. De aanschaf van een mondkapje is een extra uitgave. Voor inwoners met een klein budget is dat niet prettig. Om deze inwoners te helpen, stellen de BEL-gemeenten mondkapjes beschikbaar.

 • In quarantaine en ondersteuning nodig?

  Inwoners die positief zijn getest, moeten meestal direct in quarantaine. Veel voorbereidingstijd om zaken te regelen is er vaak niet. Denk aan het doen van boodschappen, het naar school brengen van kinderen, et cetera. Ook kunnen mensen te maken krijgen met psychische problemen, zoals een besmetting met het coronavirus bij een dierbare, of de angst daarvoor.

 • Coronamaatregelen landelijk aangescherpt

  Het kabinet heeft op 28 september 2020 voor heel Nederland een pakket van maatregelen afgekondigd, omdat het aantal besmettingen in Nederland momenteel sterk toeneemt.

 • Uitreiking Koninklijke onderscheiding aan de heer A.M. Henny en de heer T. Koetsier

  Op vrijdag 3 juli 2020 zijn de Koninklijke onderscheidingen persoonlijk uitgereikt door burgemeester Nanning Mol bij het Brinkhuis.

 • Koninklijke onderscheidingen

  De heer T. Koetsier is voor zijn jarenlange betrokkenheid binnen de wiskundige gemeenschap benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De heer A.M. Henny is ter gelegenheid van zijn vele activiteiten als vrijwilliger voor Montessori’s historische en actuele betekenis in het onderwijs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Versa Welzijn helpt!

  Bent of kent u iemand die ouder is dan 70, chronisch ziek of met een verminderde weerstand? We kunnen ons goed voorstellen dat u zich in deze tijden van het Coronavirus zorgen maakt. Bij Versa Welzijn staan vrijwilligers klaar om boodschappen te doen, medicijnen te halen of vragen te beantwoorden. Aarzel niet en neem gerust contact op voor hulp. Versa Welzijn helpt!