Versoepeling maatregelen ijsbaan

Maandag 16 december 2019 heeft burgemeester Nanning Mol naar aanleiding van een tussentijdse evaluatie over het geweldsincident bij het Bonte Paard, dat op zondag 8 december plaatsvond, besloten dat 2 van de 4 opgelegde maatregelen worden versoepeld.

Namelijk:

  • Dat de buitenbar van Winter Village licht alcoholische dranken mag schenken van zondag tot en met donderdag tot 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur.
  • Maandag, dinsdag, woensdag is beveiliging niet noodzakelijk. Op donderdag is er 1 beveiliger en op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er 2 beveiligers.

De overige maatregelen, zoals het verbod op zwaar alcoholische dranken, blijven van kracht. Deze maatregelen worden versoepeld na overleg tussen de politie, de exploitant en de burgemeester. Afgelopen week en weekend was het rustig op de ijsbaan. Deze constatering en de coöperatieve houding van de exploitant hebben bijgedragen aan dit besluit.

Mocht er aanvullende informatie binnenkomen die het noodzakelijk maken om de maatregelen weer aan te scherpen, zal de burgemeester dit doen.

Horecaoverleg

Tevens heeft er in de week van 9 december een constructief overleg met omliggende horeca plaatsgevonden waarbij is gesproken over evenementen, overlast en inzet van beveiliging. Afgesproken is om voortaan periodiek overleg tussen de horeca en de gemeente te laten plaatsvinden.

Overigens is er geen link tussen de ijsbaan en de vechtpartij van afgelopen vrijdagnacht (13 december) in het Bonte Paard.

De gemeente heeft aangekondigd om het toezicht op de naleving van de drank- en horecawet in Laren op te schroeven.