Koninklijke onderscheiding voor mevrouw A.C. Splint-Keilman

Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Splint-Keilman krijgt de onderscheiding vanwege haar belangeloze en intensieve inzet sinds 1984 voor de samenleving op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, medisch zorg/medische zorg voor mensen met een lichamelijke beperking, ouderenzorg en op kerkelijk gebied. Burgemeester Rinske Kruisinga reikte vrijdag 11 mei - tijdens de 100ste vergadering van de Stichting St. Francis Hospital Medical Suport Group - de onderscheiding en de bijbehorende versierselen uit. *

Overzicht

Mevrouw Splint-Keilman (71) was vanaf 1984 tot 2003 bestuurslid en secretaris van de Lizzy Breman-Schouten stichting (voor 2003 stichting Sonnewijck). Zij verzorgde de notulen en heeft intensief meegedacht over de besteding van de opbrengst van het pand waarin de stichting gevestigd was. Het pand diende als tehuis voor verlofgangers.

In de periode 1984 tot 2015 was mevrouw Splint-Keilman verbonden aan de Nationale Vereniging De Zonnebloem. Zij is minstens 30 keer mee geweest als verpleegkundige tijdens zesdaagse vakanties op het cruiseschip De Zonnebloem. Zij had tijdens deze vakanties de leiding over en de verantwoordelijkheid voor de verzorging van gasten met een lichamelijke beperking.

Sinds 2001 is mevrouw Splint-Keilman secretaris bij St. Francis Hospital Medical Group (MSG). Deze organisatie bestaat uit vrijwilligers die een ziekenhuis in Zambia (Katete) ondersteunt met de (medische) infrastructuur. In de loop der jaren zijn er grote projecten gerealiseerd. Mevrouw Splint-Keilman verzorgt het secretariaat in het ruimste zin des woords. Zij onderhoudt onder andere de contacten met donateurs, plant vergaderingen, maakt de notulen én het jaarverslag. Zij houdt zich bezig met het bedsponsorplan en sponsorovereenkomsten. Ook is mevrouw Splint-Keilman meerdere keren namens MSG naar Zambia afgereisd om daar te plekke te controleren en overleg te plegen met de betrokken aldaar over de verschillende projecten.
Van 2012 tot 2017 was mevrouw Splint-Keilman bestuurslid van de stichting Werkgroep Zambia. Zij heeft een enorme bijdrage geleverd aan de Zambiadagen. Zonder haar drijvende kracht was het Platform Zambia niet ontstaan.

Ook is mevrouw Splint-Keilman sinds 2001 als gastvrouw verbonden aan de stichting Vier het Leven. Zij begeleidt ouderen (80+) naar culturele uitjes zoals theater, film of concertbezoek.

 

KO Splint