Koninklijke onderscheiding voor Jaap van Duijn

Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J.A.W. (Jaap) van Duijn uit Laren heeft op vrijdag 25 mei 2018 een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester A.M.A. van Ardenne-van der Hoeven van de gemeente Westland. Hij ontving de bij de onderscheiding behorende versierselen bij zijn afscheid als voorzitter van de Stichting Greenport Food & Flower Xperience (GFxx).

De heer Van Duijn was in 1968 medeoprichter van groothandelsbedrijf voor sierteeltproducten Van Duijn Groep. Na een fusie met de OZ Group gingen zij verder als de Dutch Flower Group (DFG). Mede onder leiding van de gebroeders Van Duijn is DFG uitgegroeid tot het meest toonaangevende Nederlandse bedrijf in de internationale sector.  Sinds 2008 is betrokkene gepensioneerd, maar een aantal werkzaamheden heeft hij voortgezel. Zo was hij hij L¡d van de RvC van FleuraMetz BV (1999-2015) en lid van de RvC van Haluco Beheer (2002-2014). Van 2004-2012 was de heer Van Duijn vrijwilliger, lid van het ExpertComité bij de Hillenraad 100. ln 2011 was de heer Jaap van Duijn één van de initiatiefnemers, oprichter en thans voorzitter van de Stichting Greenport Food & Flower Xperience (GFXX), ter verbetering van de Nederlandse tuinbouwsector. GFXX is één van de initiatiefnemers van het World Horti Center, een uniek concept van samenwerking tussen ondernemers, onderzoek, overheid en onderwijs. Betrokkene heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van deze business-campus, als internationaal centrum voor de glastuinbouw.

Sinds 2006 is de heer Van Duijn initiatiefnemer, oprichter en voorzitter van de Stichting Gifted Art. Deze organisatie zet zich in voor de bevordering van kunst en cultuur, verzorgt lezingen, ondersteunt kunsthistorisch onderzoek en publicaties. Daarnaast is betrokkene vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Laren-Eemnes.

Jaap van Duijn

Foto: gemeente Westland