De heer S.J.R. Bon (25-01-1952)

De heer Bon is al vanaf 1991 vrijwilliger bij Oranjecomité Laren NH. Daar is hij verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van één van de meest traditionele activiteiten tijdens de feestweek, namelijk het ringsteken met sjezen en rijtuigen. En als spreekstalmeester begeleidt en presenteert hij het geheel. Hij doet dat op geheel eigen wijze: correct en met een kwinkslag.
Sinds 2003 voert de heer Bon allerlei vrijwilligerswerkzaamheden voor parochie Sint Jan uit. Hij is actief in de ‘Bogencommissie’ van de Sint Jansprocessie en zit in de onderhoudscommissie. Ook is hij collectant en broedermeester voor de jaarlijkse tocht naar Kevelaer. Op de zaterdagavond voorafgaande aan de Sint Jansprocessie organiseert hij ter er van het Sint Jansfeest een rijtocht voor ouderen langs de route van de Sint Jansprocessie om te genieten van alle mooi versierde bogen en erepoorten.
Al twintig jaar is de heer Bon actief lid van het CDA Laren, maar nog langer, dertig jaar, is hij lid van de rijvereniging Stad en Lande Ruiters, waar hij diverse taken heeft bij de georganiseerde wedstrijden en evenementen. Bij de jaarlijkse samengestelde menwedstrijd op ’t Harde in Blaricum is hij lid van de hindernisjury.
Als chauffeur voor de Stichting Rolstoelbusvervoer ’t Gooi (Rollybus) vervoert de heer Bon sinds twee jaar mensen die niet zelfstandig met het openbaar vervoer kunnen reizen. Het gaat voornamelijk om lichamelijk en/of geestelijk gehandicapten.    
Bovenal bewonderingswaardig is het dat de heer Bon al het bovengenoemde vrijwilligerswerk uitvoert naast de verpleging van zijn vrouw. Al meer dan tien jaar is hij haar mantelzorger.