HBEL-gemeenten starten samenwerking met ReconnAct

Jobmaatjesproject voor werkzoekenden

Vrijwillige jobmaatjes inzetten die werkzoekenden met een bijstandsuitkering helpen bij het vinden van (nieuw) werk. Dat is het doel van het jobmaatjesproject waarvoor de wethouders Participatie van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren (de HBEL-gemeenten) en Stichting ReconnAct maandag 20 februari het startsein hebben gegeven.

Wat doet een jobmaatje?

Jobmaatjes zijn “gewone” mensen die als vrijwilliger gemotiveerd zijn om anderen te helpen. Ze zijn dus geen psycholoog, professioneel coach of maatschappelijk werker. Jobmaatjes bieden één op één persoonlijke aandacht. Dit doen zij door hun eigen talenten en netwerk in te zetten. De begeleiding kan bestaan uit het voeren van gesprekken, het samenstellen van een effectief CV, het instellen van een goed LinkedIn profiel of het oefenen van sollicitatiegesprekken.

Wat kunt u doen?

Wilt u uw talenten en netwerk inzetten om een mede-inwoner naar werk te helpen? Heeft u een openstaande vacature of werkervaringsplek, of kent u iemand die dat heeft? Wilt u een bijdrage leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)? Wilt u een ruimte ter beschikking stellen voor trainingen en individuele gesprekken? Of heeft u andere goede ideeën? Kom dan naar één van de informatiebijeenkomsten ‘Jobmaatjes en werkgevers gezocht’ op 16 en 23 maart. Meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden vindt u op de website stichtingreconnact.nl/hbel.

Stichting ReconnAct

Stichting ReconnAct is een landelijk opererende organisatie voor het initiëren en ondersteunen van lokale jobmaatjes projecten. In deze projecten geven jobmaatjes begeleiding aan mensen die werk of opdrachten zoeken. De missie van ReConnAct is om zoveel mogelijk mensen in Nederland aan werk te helpen door maatjesprojecten op lokaal niveau te initiëren, te ondersteunen en te faciliteren.

jobmaatjesproject