Erepenning voor mevrouw K. Lammers

Zaterdag 28 mei 2016 reikte burgemeester Elbert Roest de erepenning van de gemeente Laren uit aan mevrouw Kim Lammers. Zij kreeg de erepenning voor haar bijzondere verdiensten voor de hockey - en gehandicaptensport. De penning werd uitgereikt ter gelegenheid van de afscheidswedstrijd van mevrouw Lammers, waarmee zij haar topsportcarrière definitief afsluit.


Foto: Studio Kastermans

Kim Lammers begon op zevenjarige leeftijd bij ‘Huizen’ met hockey, het begin van een imposante sportcarrière. In de zomer van 1999 maakte ze, om hoofdklasse te kunnen spelen, de overstap naar de Larensche Mixed Hockey Club. Aan de LMHC zij een sportleven lang trouw. Bij ‘Laren’ scoorde mevrouw Lammers ruim 300 goals. In het seizoen 2006/2007 was ze topscorer in de Nederlandse Hoofdklasse. Met haar team veroverde ze bovendien 2 keer de Europese titel.

Internationaal succes

Ook internationaal vierde mevrouw Lammers grote successen. Ze kwam 200 keer uit voor het Nederlands elftal en behaalde met Oranje 4 Europese en 2 wereldtitels. In 2012 pakte ze
met het Nederlands team de gouden plak bij de Olympische Spelen in Londen.

In de sport onderscheidt Kim Lammers zich door haar doorzettingsvermogen en haar niet aflatende inzet om het maximale te bereiken. Ze wordt omschreven als een vechter die, ook bij tegenslag, doorgaat waar anderen ophouden.

Gehandicaptensport

Mevrouw Lammers zet zich met veel passie en toewijding in voor de gehandicaptensport, o.a. als ambassadeur van het Fonds Gehandicaptensport. Ook is ze als ambassadeur betrokken bij Ronald McDonald Centre, een sportcentrum voor kinderen met beperking, waarvan zij tevens een jaar directeur was.

Bij hockeyclub Laren was ze mede initiatiefnemer van het G-hockey, een aangepaste vorm van hockey voor spelers met een verstandelijke beperking. Mevrouw Lammers wordt geprezen om haar gedrevenheid om deze sporters te laten hockeyen op een niveau dat bij hen past. Haar diepe verbondenheid met deze groep bijzondere sporters blijkt ook uit het feit dat mevrouw Lammers hen meerdere jaren getraind heeft. Mede door haar inzet zijn de G-hockeyers bij ‘Laren’ inmiddels een onmisbare spelersgroep.