Erepenning voor buurt- en speeltuinvereniging ‘Ons Genoegen’

Burgemeester Elbert Roest reikte zaterdag 25 juni 2016 de gemeentelijke erepenning uit aan buurt- en speeltuinvereniging ‘Ons Genoegen’*. Dit gebeurde tijdens de officiële ingebruikname van het nieuwe klimfort.

Buurt- en speeltuinvereniging ‘Ons Genoegen’, die dit jaar haar 90-jarig bestaan viert, is niet meer weg te denken van de Smeekweg en is een begrip in Laren en omgeving. De vereniging draait volledig op vrijwilligers en kenmerkt zich door zelfredzaamheid, enthousiasme en voortvarendheid.

In eerste instantie had de vereniging als doel het organiseren van kinderfeesten en het behartigen van zaken van algemeen belang voor de Kloosterbuurt. Zo organiseerde de vereniging diverse busreizen voor jong en oud.  Deze waren een groot succes en in die tijd (1937) heel bijzonder. Een ander succesvol evenement welke sinds 1946 georganiseerd wordt en nu nog steeds plaatsvindt, is de bejaarden-autotocht.
 
In 1933 werd de eerste aanvraag voor het realiseren van een speeltuin bij de gemeente Laren ingediend. De plannen werden door de oorlog uitgesteld. In de jaren 50 werd opnieuw een aanvraag met succes ingediend, want in 1957 stelde de gemeente Laren het terrein aan de Smeekweg beschikbaar. Door de inzet van vele vrijwilligers en ontvangen giften is de speeltuin tot stand gekomen en in de loop der jaren uitgebreid en verbeterd. Met de speeltuin erbij, was ook de naamswijziging naar buurt- en speeltuinvereniging ‘Ons Genoegen’ een feit.

Gelet op de bijzondere inzet van buurt- en speeltuinvereniging ‘Ons Genoegen’ voor de Larense gemeenschap en de functie die het in de Larense gemeenschap inneemt, komt de vereniging in aanmerking voor de gemeentelijke erepenning.

Foto: Studio Kastermans