Mr. drs. Sandra van Breugel

Extern lid rekenkamer BEL

mr. drs. A.A.M. van BreugelMijn studieachtergrond is Rechten en Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1998 begon ik bij het Ministerie van Justitie met onderzoek doen en begeleiden. Dat beviel prima. In 2002 is de dualisering bij gemeenten ingevoerd en vlak daarna ontstond de rekenkamerfunctie. Vanaf 2005 ben ik betrokken bij rekenkamers en rekenkamercommissies, in de rol van voorzitter en lid.

Mijn insteek hierbij is om de gemeenteraad te ondersteunen bij zijn taak: de kaderstellende, controlerende en volksvertegenwoordigende rol. Daarnaast hoop ik ook een bijdrage te leveren aan de gemeente en dus aan de inwoners en bedrijven.

Het is volgens mij goed als de rekenkamer iets toevoegt aan de gemeente en niet (alleen) de gemeente de maat neemt. Dat is een te beperkte opvatting van het rekenkamerwerk. De rekenkamercommissie BEL zocht voor een periode van 9 maanden een nieuw extern lid. Met mijn kennis en ervaring wil ik voor die relatief korte termijn graag een bijdrage leveren aan het openbaar bestuur in Blaricum, Eemnes en Laren.