Zomercolumn in Larens Journaal van 21 juli 2023

Voor veel mensen is de zomervakantie begonnen en ook in Laren is het zomerreces officieel gestart. In de vakantieperiode wisselen bestuursleden elkaar af. De bestuurlijke werkzaamheden kunnen daardoor gewoon doorgaan. Ook waren er de afgelopen periode weer mooie activiteiten en evenementen waar ik bij aan mocht sluiten.

Zomer vier je samen

Laat ik beginnen met de gezellige lunch voor ouderen in Singer. Een enthousiaste club vrijwilligers van Stichting Met je Hart organiseert ontmoetingen met ouderen om samen te eten. Want samen eten verbindt. En juist nu, tijdens de zomerperiode, speelt eenzaamheid bij ouderen vaker op. Stichting Met je Hart vraagt aandacht voor deze zomereenzaamheid. Ook ik vraag iedereen om aandacht voor elkaar te hebben, ook tijdens de zomerperiode. Want: Zomer vier je samen!

140723-ouderen-lunch-singer-010

Wandelchallenge door Sportief & Gezond BEL

Iedere vrijdag start een wandelgroep de dag met een sportieve ochtendwandeling in één van de BELgemeenten. Dat gebeurt onder begeleiding van een buurtsportcoach van Sportief & Gezond BEL. Vrijdag 7 juli jl. liep ik mee met deze enthousiaste groep. Samen legden we een wandeling af van ongeveer 5 kilometer, startend vanaf Theehuis ’t Bluk en door de prachtige bossen en de heide in Laren. Ook meewandelen? Kijk op de website van Sportief & Gezond BEL voor alle informatie: www.belsportiefengezond.nl. 

070723-wandelchallenge-07

Seizoenafsluiting muziekvereniging Sint Jan

Op 11 juli jl. was ik ’s avonds te gast bij de seizoenafsluiting met barbecue van onze muziekvereniging Sint Jan. Tijdens de barbecue werd Hein Schimmel in het zonnetje gezet vanwege zijn 50-jarig (!) lidmaatschap en de diverse functies die hij in al die jaren heeft vervuld. Hij ontving een speciale speld van De vereniging Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie. Namens het gemeentebestuur feliciteerde ik Hein met een mooi boeket. Laren staat bestuurlijk op de schouders van haar inwoners en vrijwilligers. Hein is zo’n bijzondere vrijwilliger. Hulde!

Wethouder Jan van Midden muziekvereniging

Beweegfeest Tijgergym

Kinderen van groepen 1 & 2 van de Larense Montessorischool kregen een speciaal Tijgergym feestje! Dat leverde veel beweegplezier op! Het is onderdeel van het Sportakkoord en de buurtsportcoaches verzorgen de beweegles. Zo leuk om kinderen te zien die zoveel speelplezier hebben! Naast bewegen en actief bezig zijn, leren ze samen spelen en op hun beurt te wachten. De buurtsportcoaches geven tips en dat is ook goed voor het zelfvertrouwen van de kinderen.

120723-tijgergym-05-bijgeknipt

Verhuizing gemeentebestuur naar Brinkhuis

Het is u vast niet ontgaan: de verhuizing van het gemeentebestuur naar het Brinkhuis is een feit. Dinsdag 11 juli was onze eerste werkdag in de bestuursvleugel van het Brinkhuis. De verbouwing is prachtig geworden, de werkplekken worden ingericht en elke dag wordt het mooier en meer af. Na het zomerreces organiseert het bestuur een officiële opening. Natuurlijk nodigen we u dan ook uit om een kijkje te komen nemen. 

gevel-brinkhuis2

Rest mij u nogmaals een goede zomervakantie toe te wensen en heel graag ontmoet ik u weer in het dorp.

Jan van Midden,
Wethouder en locoburgemeester