Column in Larens Journaal van 9 juni 2023

Voedselbank en een niet-perfecte markt

Supermarkten verkopen niet graag ‘nee’ aan de klant en moeten de vraag van hun bezoekers altijd goed voorspellen. Dat gaat niet altijd goed en leidt vaak tot een overschot aan voedsel in de winkels. Zonde natuurlijk! Daartegenover staat dat mensen die weinig geld hebben, niet alle producten kunnen kopen. Om te voorkomen dat mensen geen eten hebben terwijl dat er wel is, is er de Voedselbank!

De Voedselbank is briljant: niemand komt zonder eten te zitten en het is duurzaam omdat niets onnodig weggegooid wordt. De Voedselbank draait ook nog eens volledig op vrijwilligers. Veel mensen geloven niet dat er een uitgiftepunt is in Laren. Toch hebben zo’n veertig inwoners uit onze gemeente de Voedselbank hard nodig. Iedereen kan namelijk in een situatie terecht komen dat er geen geld meer is. Het uitgiftepunt in Laren zit bij Schering en Inslag.

Burgemeester Mol en ik brachten vorige week een bezoek aan het distributiecentrum van de Voedselbank in Huizen. Daar zagen we een groot team van vrijwilligers aan het werk die zich inzetten om voedselpakketten samen te stellen voor inwoners die dat nodig hebben. Erg indrukwekkend, dat alleen vrijwilligers dit tot stand brengen.

Over vrijwilligers gesproken, er worden nog mensen gezocht. Ook iets doen voor een ander? Stuur een bericht naar HRM@voedselbankgooi.nl voor een kennismakingsgesprek. Of bel naar 035 533 97 75.

Flip de Groot,
Wethouder