Column in Larens Journaal van 9 december 2022

Zuinig zijn op elkaar en onze gezondheid

In deze periode wensen we elkaar vaak een gezond nieuwjaar toe. Ik hoop ook dat veel mensen gezond blijven. Laten we daar vooral ook alles aan doen. 

Zuinig op elkaar

Een goede gezondheid is voor iedereen belangrijk, ook voor werkgevers. Neem als voorbeeld de medewerkers van de Gemeentelijke Afvalstoffen Dienst (GAD). Om te voorkomen dat zij geen zware bakken hoeven te tillen, hebben onze afvalcontainers (de ‘kliko’s’) een kiepsysteem. De medewerkers mogen ook geen afval optillen dat naast de kliko staat. Dus ook geen klein afval. Daarmee zorgen we voor een goede gezondheid van de medewerkers. Want zonder medewerkers wordt er ook niets meer opgehaald. Bij de scheidingsstations van de GAD kunt u ook zelf afval inleveren. Bent u daar niet voor in de gelegenheid? Maak dan een afspraak via 035 – 699 18 88 of via www.gad.nl 

Zuinig op energie

Ook moeten we zuinig zijn op energie. Dat is goed voor een gezonde natuur, voor de gezondheid van uw (klein) kinderen en voor uw portemonnee. We dragen hier allemaal aan bij. Zo startte de gemeente een campagne tegen energie-armoede, steunt het Rijk de laagste inkomens en werkt de woningbouwvereniging aan het isoleren van woningen. Voor mensen die buiten de regelingen vallen, helpt de gemeente samen met de Hut van Mie met praktische oplossingen. Het komende jaar gaan we aan de slag met verschillende acties in regionaal en in BEL-verband. Uiteraard informeren wij u hierover, onder andere in het Larens Journaal.

Wilt u aan de gang en heeft u vragen over een aanpak? Kijk op www.laren.nl/duurzaam voor meer informatie en voor partijen die u hierbij kunnen helpen. 

Een gezond 2023!

Flip de Groot,

Wethouder