Column in Larens Journaal van 29 september 2023

Vrijwilligers(avond) en een betere wereld

Als we allemaal elke dag ons best doen om de wereld een beetje beter te maken dan…

Deze uitdrukking is u vast bekend. Tijdens de vrijwilligersavond in het Brinkhuis heb ik gezien dat meer dan 140 vrijwilligers de wereld elke dag een beetje beter maken. En ik weet dat er nog veel meer mensen in Laren actief zijn die hieraan bijdragen. Al deze mensen samen zorgen ervoor dat er gespeeld en gesport kan worden, dat er een helpdesk gerund wordt, dat er ontmoetingen worden georganiseerd en dat er nog veel meer gedaan wordt om anderen te helpen en te ondersteunen.

Zo helpen we elkaar vooruit. Want er zijn ook mensen met zorgen. Met de inzet van vrijwilligers, die helpen bij allerlei activiteiten, maken we de zorgen bij anderen weer wat kleiner. De kring van zorgen is vaak groter dan alles wat je kan beïnvloeden. Door vrijwilligerswerk vergroot je je impact en maak je de zorgen over de wereld kleiner. Hoe mooi is het om daar met elkaar een bijdrage aan te leveren!

Dus maak meer impact en word vrijwilliger. Het is niet alleen nuttig en waardevol voor iemand anders, maar het is ook heel gezellig. Want niets is motiverender dan met elkaar de schouders onder een betere wereld te zetten. Doe dus mee! Bijvoorbeeld bij uw favoriete club, maar u kunt ook bij de Vrijwilligerscentrale terecht: www.versavrijwilligerscentrale.nl Op donderdag (in de oneven week) is er in het Brinkhuis een inloopspreekuur van 10.00 tot 11.30 uur.

Laren is prachtig, maar zonder vrijwilligers zou het half zo mooi zijn!

Flip de Groot,
Wethouder