Column in Larens Journaal van 17 februari 2023

Inspirerend werkbezoek: kansen en eigenaarschap 

Vorige week was het college van B&W op werkbezoek bij de gemeente Hollands Kroon. Een gemeente met de visie: ‘met open houding midden in de samenleving’. Een visie die aansluit bij die van ons: ‘dichtbij onze inwoners’. 

De gemeente Hollands Kroon inspireert haar medewerkers om te denken in mogelijkheden: ‘je ziet kansen en als iets niet mogelijk is dan stel je de vraag: wat kan er wel?’. Het is veel motiverender om samen de zoektocht te maken naar wat wel kan, en het levert voor iedereen meer voldoening op. En ja, soms blijkt dat iets echt niet kan. Als je samen wel eerst naar de mogelijkheden hebt gekeken en het kan tóch niet dan is er zeker teleurstelling, maar geen frustratie. Ik vraag vaak aan mensen die ergens tegen zijn: “wat heb je nodig om er wel mee te kunnen leven?” Die vraag kunnen mensen vaak niet direct beantwoorden, maar als je samen de verkenning doet, kom je een heel eind. 
 
Een werkhouding vanuit gemeente Hollands Kroon is ook ‘wij tonen eigenaarschap’. Je voelt je verantwoordelijk en je pakt ook verantwoordelijkheid. Het is een voorrecht om eigenaarschap te hebben en dit ook te laten zien. 

Dat eigenaarschap vertaal ik ook naar onze inwoners. Als je bij onderwerpen kijkt naar eigenaarschap, dan kun je bijvoorbeeld wel zeggen dat de openbare ruimte van de gemeente is, maar als inwoner maak je er ook gebruik van. Naast gebruiker ben je ook een beetje mede-eigenaar en heb je dus ook een verantwoordelijkheid. Het resultaat: bij een gedeeld eigenaarschap werk je samen om die openbare ruimte - je leefomgeving - prettig en mooi te maken. 

Wij zijn vol inspiratie terug naar Laren gegaan. 

Frits Westerkamp,

Wethouder