Column in Larens Journaal van 14 oktober 2022

Volg Larense wethouders op Facebook 

Bijna 6 maanden ben ik wethouder in Laren en nog steeds reis ik met plezier naar Laren. Mij werd al verteld dat het een levendig dorp is met een samenleving die bruist. Dat klopt zeker.

Als college van B&W willen wij toegankelijk en makkelijk benaderbaar zijn. Social media zijn daarbij een nuttig hulpmiddel. Burgemeester Nanning Mol is een goed voorbeeld. 

Over mijn belevenissen in Laren plaatste ik tot nu toe vaak een bericht op mijn privé Facebookpagina. Laarders hadden mij daar al op gevonden en zijn ‘vriend’ geworden. Dat is leuk, maar privé en werk vermengen zich wel. Dat hoort natuurlijk ook wel bij het wethouder zijn, maar er zijn momenten dat je onder een vergrootglas ligt. Mijn kinderen mopperden daar in het verleden wel over. Dus toen ik wethouder in Hollands Kroon was, had ik op Facebook een aparte Wethouder Frits Westerkamp-pagina. 

Mijn collega’s Flip de Groot en Jan van Midden hebben ook behoefte om werk en privé enigszins te scheiden. Daarom hebben we nu alle 3 een eigen wethouderpagina op Facebook:

Op onze pagina’s krijg je inzicht in wat er zo op ons pad komt in onze rol als wethouder. Wij zouden het leuk vinden als u onze pagina’s gaat volgen en zo op de hoogte blijft van het (politieke) wel en wee in Laren. Reageren op berichten stellen we ook zeer op prijs. Wat we er wel meteen bij zeggen: we gaan geen uitgebreide politieke discussies aan op Facebook. Dat doen we liever in een persoonlijk gesprek. 

Frits Westerkamp,

Wethouder