Column in Larens Journaal van 4 maart 2022

Uitgewaaid!

Ik schrijf deze column terwijl we net terug zijn van de voorjaarsvakantie. Erwin en ik waren niet op wintersport, maar aan het wandelen aan de Bretonse kust en op het prachtige ruige eiland Belle-Île-en-Mer in de Atlantische Oceaan. Uiteraard was Finn er ook bij. De zon scheen volop, de lucht was blauw en er stond een stevige wind. We zijn even helemaal doorgewaaid!

Hond Finn

Brandweer bedankt

Storm Eunice heeft Laren tijdens de voorjaarsvakantie zwaar getroffen. Er zijn geen ernstig gewonden gevallen, maar bij een aantal meldingen was het op het randje. Er was ook veel schade door takken en omgevallen bomen. Gelukkig stond onze eigen brandweer paraat om hulp te verlenen. Daadkrachtig en onvermoeibaar stonden zij ons met 20 vrijwilligers tijdens en na de storm bij. Letterlijk door weer en wind. Namens alle inwoners spreek ik graag mijn grote dank uit voor hun inzet. We zijn trots op ze en dankbaar dat zij altijd voor ons klaarstaan. 

Brandweer verwijdert boom van dak

Oekraïne 

Met grote bezorgdheid heb ik, net als u, kennisgenomen van de Russische aanval op Oekraïne. Het is de eerste oorlog in Europa waarbij meerdere landen openlijk betrokken zijn sinds de oorlog in Joegoslavië in de jaren 90. Daarmee is dit ook voor veel mensen de eerste oorlog in Europa die zij bewust meemaken. De beelden en gebeurtenissen maken op veel mensen indruk. Vooral de verhalen over inwoners en de ontberingen die zij meemaken. Indruk maakt ook het verzet van de Oekraïense burgers, die moedig strijden om de vrijheid van hun geboorteland te behouden. We leven met ze mee en zijn solidair met Oekraïne. 

Vlag Oekraine

Burgemeester op bezoek

Het dorp draait weer volop. Maar na een lange periode van beperkende maatregelen gaat niet alles meteen weer vanzelf. Ik ben heel benieuwd hoe het met u gaat. Graag kom ik langs bij uw bedrijf of vereniging om dat van u zelf te horen. Maar ook bij u thuis als u iets met mij wilt delen. Graag maak ik met u een wandeling of kom ik bij u op de koffie. U kunt mij uitnodigen via bestuurssecretariaat@laren.nl Ik kom graag langs!

Vergeet niet te stemmen!

Ten slotte: vergeet niet te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezing op 16 maart! Om drukte in coronatijd te spreiden, is er op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart alvast een stembureau open. Dit stembureau bevindt zich in de Oude Rabobank aan Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat 6 in Laren. U kunt hier stemmen van 07.30 tot 21.00 uur. Kijk voor een overzicht van alle stembureaus op www.laren.nl/verkiezingen Als u nog vragen hebt, neemt u dan contact op met het team Publiek via e-mail naar verkiezingen@belcombinatie.nl of telefonisch via 14 035.

Nanning Mol,
Burgemeester