Column in Larens Journaal van 31 maart 2023

De Larense lente begint met poffertjes!

De poffertjeskraam van Wilma en Marcel Hilhorst staat weer op de Brink. En pas als er poffertjes worden gebakken in Laren kan de lente beginnen. En ze smaken weer uitstekend! Speciaal voor Wilma en Marcel heeft de Larense kunstenares Henni Haselaar dit prachtige schilderij gemaakt. Hier staat ook de vorig jaar plotseling overleden Joop Mol op, die 25 jaar poffertjes heeft gebakken in een echte kraam en een begrip was. Wat een prachtige herinnering. 

De Hut van Mie

Buurtpreventieverenigingen zijn belangrijke pijlers onder ons veiligheidsbeleid. In Laren zijn 17 (!) BPV’s actief. Ik was afgelopen maand zelf te gast bij de ledenvergadering van BPV ’De Hut van Mie’ waar wijkagent Michelle Kamerbeek een goed verhaal hield over inbraakpreventie, want de meeste inbrekers komen nog altijd heel makkelijk binnen via een openstaande achterdeur of een raam dat op een kier staat. Er was een gezellige nazit met alle leden in de foyer van het Brinkhuis.

BPV club van Mie

Tellers bedankt!

Woensdag 15 maart waren de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Heel veel inwoners van Laren zijn naar de stembus gegaan om hun stem uit te brengen. Daar ben ik heel trots op. In Laren was de opkomst van de kiezers hoog: 66.6% van de stemgerechtigden bracht hun stem uit. De opkomst van kiezers in de provincie Noord-Holland is 52%. Laren steekt daar ruim bovenuit. Maar we kunnen alleen verkiezingen organiseren als er vrijwilligers en medewerkers bereid zijn mee te helpen op alle stembureaus. Ik ben heel dankbaar voor de inzet van alle stembureauleden, tellers, organisatoren en alle anderen die een actieve rol speelden tijdens deze verkiezingen. Want het was weer een hele opgave bij deze dubbele verkiezingen, er is tot diep in de nacht doorgewerkt. Hulde! Kijk voor meer informatie en de voorlopige verkiezingsuitslagen op www.laren.nl/verkiezingen 

Verkiezingen 15 maart - jongste stemmer

Verkiezingen 15 maart - stemmers bedankt

Nieuwe huisgenoot

Erwin en ik hebben een nieuwe huisgenoot! Sinds een week woont Monty bij ons. Monty is een negen weken oude Field Spanielpup. En gelukkig kunnen Finn en Monty ook prima met elkaar overweg!

Nieuwe hond Nannng Mol

Nanning Mol,

Burgemeester