Column in Larens Journaal van 27 mei 2022

Op weg naar een nieuw college

Volgende week kiest de gemeenteraad van Laren nieuwe wethouders die de komende vier jaar aan de slag gaan met het besturen van ons mooie dorp. Dat betekent dat we ook afscheid gaan nemen van uw huidige drie wethouders, Peter Calis, Ton Stam en Jan den Dunnen. De afgelopen jaren hebben zij zich met veel passie ingezet voor Laren. Daar mogen wij hen dankbaar voor zijn, want het wethouderschap is geen gemakkelijke opgave. De afgelopen weken waren ze nog bij veel evenementen in Laren te vinden. Op woensdag 8 juni kunt u afscheid van hen nemen in het Brinkhuis. Ik hoop dat u langskomt! De uitnodiging treft u verderop in deze editie van het Larens Journaal. 

wethouders naast elkaar voor het raadhuis

Avondvierdaagse

Ok, er vielen een paar druppels, maar daar had niemand last van. Nog vol energie en goede moed liep een enorme hoeveelheid kinderen uit Blaricum, Eemnes en Laren de finale van de avondvierdaagse door Laren! Wat een kanjers! Traditioneel werden ze ingehaald door MCC en heb ik hen samen met de burgemeesters van Blaricum en Eemnes begroet en gecomplimenteerd met hun mooie prestatie. Bedankt vrijwilligers, ouders, opa’s en oma’s, BOA’s en anderen die meeliepen en meehielpen bij de organisatie! 

wandelaars avondvierdaagse

2 kinderen met bloemen

Rabobank

Heel Laren helpt mee bij de opvang van onze vluchtelingen uit Oekraïne. Dat geldt ook voor veel ondernemers en winkels. Marc Vos van ons burgerinitiatief had de buren van de Rabobank, een winkel voor woonrichting, gevraagd of ze misschien wat aankleding beschikbaar hadden. Aankleding? De dames hadden een veel beter idee! Afgelopen zaterdag reed een enorme vrachtwagen voor met tafels, stoelen, banken, kasten et cetera waarmee de Rabobank geweldig ingericht kan worden. Wat een mooi gebaar!

team van de winkel en de burgemeester bij een vrachtwagen

Vrijwilligers van het Burgerinitiatief Laren hebben inmiddels de kamers van het voormalig bankgebouw ingericht met bedden, meubels, schilderijtjes en beddengoed.

Ook andere noodzakelijke spullen, pannen, servies, bestek, handdoeken et cetera zijn ter beschikking gesteld door inwoners. Dankzij de vele uren hulp van vrijwilligers lukt het ons de vluchtelingen uit Oekraïne hier veilig op te vangen. Zonder hen was dit ons nooit gelukt en daar zijn wij hen als gemeentebestuur heel dankbaar voor.

Vrijwilligers Rabobank

Prijs voor Finn

Onze hond Finn heeft een prijs gewonnen! Hij is eerste geworden in de klasse jonge reuen bij de clubmatch van de Field Spaniel Club Nederland. Dat vinden wij natuurlijk harstikke leuk, maar ik geloof niet dat Finn zelf erg onder de indruk is. U kunt hem natuurlijk feliciteren als u langs ons tuinhekje loopt, met een aai is hij al heel blij. 

hond Finn

Nanning Mol,
Burgemeester