Column in Larens Journaal van 23 juni 2023

Volop zomer! 

Heerlijk, het is volop zomer in Laren. Samen genieten we van mooie evenementen, volle terrassen en gezellige feestjes met buren en vrienden in de eigen achtertuin. En gelukkig hebben we veel bomen waar we samen met bevriende viervoeters koelte en schaduw kunnen vinden. 

Op vakantie? De inbrekers blijven thuis 

Nog een paar weken en dan begint de grote uittocht. Veel dorpsgenoten vertrekken naar de bestemming van hun zomervakantie. Maar er zijn ook inwoners die het dan heerlijk vinden om juist hier te blijven en te genieten van de rust in Laren. Wie ook genieten van de stilte zijn inbrekers! Gaat u op vakantie? Tref de juiste voorbereidingen. 

Avondvierdaagse

Honderden kinderen, ouders en anderen hebben vier avonden heerlijk gelopen en daarmee weer een topprestatie geleverd. De laatste avond was ook weer heel gezellig. Dank aan de organisatie en alle vrijwilligers die weer meehielpen. Samen met mijn collega’s Barbara de Reijke en Roland van Benthem van Blaricum en Eemnes mocht ik op het bordes van de Prinsemarij drie vrijwilligers, Betsy van Wijk, Katinka van Wijk en Marcel Horst huldigen omdat zij al 25 jaar meehelpen in de organisatie. Klasse en dank, tot volgend jaar!

Nanning Mol is aanwezig bij de avondvierdaagse

Art Laren

Art Laren zag er weer prachtig uit, met 49 stands, kunstenaars en galeriehouders uit heel Nederland en daarbuiten doen mee. Complimenten aan Kiwanis Laren, want de organisatie van zo’n evenement is altijd een enorme klus. Stichting Kinderen in Nood! Dat was dit jaar het goede doel van de Kiwanis Laren bij Art Laren 2023. Daarmee ondersteunen zij weeshuizen, kinderen en moeders in Oekraïne. Ik hoop dat ze een mooie bijdrage hebben opgehaald. 

Nanning Mol bij Art Laren

Wandelvierdaagse het Gooi

Een flinke delegatie van het raadhuis Laren, waaronder het voltallige college, heeft meegelopen met de Wandelvierdaagse het Gooi. We hebben genoten van de mooie tocht en het lekkere weer. Onderweg hebben we ook veel enthousiaste medewandelaars gesproken! De organisatie van een vierdaagse is echt heel veel werk. Van de routes uitzetten en bordjes ophangen tot stempelen en EHBO. Hele grote complimenten voor het bestuur onder leiding van Tim Bitter en alle vrijwilligers.

Nanning Mol bij de wandelvierdaagse

Warm… en dus droog

Als het warm is, is het vaak ook heel droog. En de droogte brengt extra risico’s met zich mee. Wees voorzichtig met de barbecue en de vuurkorf. En denk ook een beetje aan uw buren, zij zitten niet altijd te wachten op een flinke rooklucht aan het einde van een mooie zomeravond. 

En… ook de heide is heel droog. Maak daarom nooit vuur in de natuur, wees extra alert op verdachte situaties en gooi sigaretten en glas altijd in een prullenbak of neem het mee. Ziet u een brand ontstaan? Blijf kalm, bel 112 en geef de locatie van de natuurbrand door. 

Veteranendag

Ieder jaar organiseren Blaricum, Eemnes en Laren samen de BEL-Veteranendag om onze waardering uit te spreken voor de inzet tijdens oorlogs- en vredesmissies van onze veteranen. Dit keer vond de dag in Blaricum plaats. Het was een mooie dag met veel persoonlijke verhalen van onze veteranen. Het is belangrijk dat wij namens alle inwoners waardering geven voor de inzet van onze veteranen.

Veteranendag portretfoto

Nanning Mol,

burgemeester