Column in Larens Journaal van 24 juni 2022

Dorp vol activiteiten

Wat een fijne weken vlak voor de zomervakantie. Overal in Laren ontmoeten inwoners elkaar bij feesten en evenementen. Georganiseerd door Laarders voor Laarders. Veel daarvan vinden weer voor de eerste keer sinds drie jaar plaats. We mogen blij zijn met alle inwoners die in hun vrije tijd weer klaarstaan voor ons dorp en mooie dingen organiseren voor ons allemaal. 

Jongerenraad

Het is belangrijk dat Laren een dorp is waar alle generaties zich welkom voelen. In ons gemeentebestuur zitten helaas niet veel jonge inwoners, waardoor hun stem niet goed gehoord wordt. Daarom hebben we sinds kort een jongerenraad geïnstalleerd. Gevraagd en ongevraagd gaan zij ons adviseren en de stem van jong Laren laten horen. En ik hoop dat het lukt hun ideeën te realiseren. Daar gaan we ons voor inzetten.

2 jongeren van de jongerenraad geven elkaar een boks

Club La Centuria

Lang leve ‘De Papegaai’! Ons unieke Larense amateurtheatergezelschap, dat honderd jaar bestaat, speelde hun bruisende lustrumvoorstelling ‘Club La Centuria’ in Singer Laren. Alle generaties stonden op het podium. We mogen trots zijn. De spelers en de band vermaakten het publiek weer met een feestelijke (en professionele) voorstelling. 

het theatergezelschap op het podium

Schaapscheerdersfeest

Onze schapen zijn weer geschoren. Dat gebeurde tijdens het schaapscheerdersfeest in Blaricum, waar alle kuddes van het Goois Natuurreservaat samenkwamen. Erwin en ik mochten met onze schaapsherders Rozenn Le Buhan en Johan Griffioen vroeg in de ochtend de Larense schaapskudde naar Blaricum brengen. Dat was een hele bijzondere ervaring, met 280 schapen over de heide naar Blaricum lopen. Wat zijn we toch bevoorrecht dat we hier zoveel mooie natuur hebben.

burgemeester Nanning Mol met partner Erwin en met schaapsherders Rozenn Le Buhan en Johan Griffioen bij de schapen

Concert Sint Jan

Onze honderdjarige muziekvereniging Sint Jan gaf een zonovergoten en vrolijk concert in de tuin van het Brinkhuis. Er vonden ook gastoptredens plaats, onder meer van de eveneens honderdjarige De Papegaai en de Klepperman van Elleven. Veel mensen mochten met hen een rondje ‘Te Laren op de Dom’ meedansen.

mensen zitten en staan buiten en klappen in hun handen

Gooise Academie

De Gooise Academie in Laren biedt jaarlijks honderden cursisten uit de regio en daarbuiten lessen in schilderen, beeldhouwen en tekenen op hoog niveau. Samen vormen de cursisten en docenten een creatieve en gezellige groep. Ik mocht hen bij de sluiting van hun academisch jaar bezoeken en de nieuwe naam van hun vierde atelier onthullen: Charley Toorop. Bent u nieuwsgierig naar hun activiteiten? Kijk eens op www.gooiseacademie.nl

cursisten en docenten staan voor het gebouw met daarop de nieuwe naam

Korenfestival 

Larens mannenkoor ‘De Spuijt’ bestaat alweer vijf jaar. Om dit te vieren organiseerden de heren een korenfestival. Koren uit Huizen en Eemnes zongen mee. Het hele plein voor de Sint Jansbasiliek stond vol met publiek. Er werd meegezongen en veel mensen bleken ook soepel in de heupen. Het was ook heel mooi dat onze muziektent speciaal voor deze gelegenheid is opgezet. Dank aan De Spuijt en iedereen die heeft meegeholpen.

mensen kijken vanaf het plein naar een koor dat zingt in de muziektent

Nazomerfeest 17 en 18 september

Reserveer alvast 17 en 18 september in uw agenda. Dan organiseren gemeente Laren en Bijzonder Laren een nazomerfeest voor alle inwoners en verenigingen uit ons dorp met veel activiteiten en live muziek die voor iedereen toegankelijk zijn. Meer informatie leest u in deze editie van het Larens Journaal.

logo nazomerfeest

Laat uw woning veilig achter!

Gaat u deze zomer op vakantie? Inbrekers blijven thuis. Zorg daarom dat u uw huis veilig achterlaat en licht uw buren in. 

auto vol met vakantiespullen met daarboven de tekst: op vakantie? Licht de buren in!

Nanning Mol,
Burgemeester