Column in Larens Journaal van 1 april 2022

Burgerinitiatief Laren voor Oekraïne

Elke dag zien we verschrikkelijke beelden van de verwoestende oorlog in Oekraïne en de inwoners die op de vlucht zijn geslagen. Ook in Laren bieden we onderdak aan vluchtelingen. Ik ben als burgemeester bijzonder dankbaar voor de hulp vanuit het ‘Burgerinitiatief Laren voor Oekraïne’ en de meer dan 130 inwoners die zich hierbij hebben aangesloten! Ze bieden hulp en organiseren activiteiten voor de vluchtelingen. 

Vanuit het burgerinitiatief is ook de stichting ‘Huurhuizen voor Oekraïners’ opgericht. De stichting, een idee van Ellis de Brouwers en Nico Wegter, zamelt geld in om huizen te huren voor vluchtelingen en richt deze samen met vrijwilligers in. De eerste gezinnen zijn door hen al ondergebracht. Al deze hulp is een groot compliment waard. 

mensen uit Oekraïne

Flitsbezoek commissaris van de Koning

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen verraste de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, ons met een flitsbezoek aan de stembureaus in de Johanneskerk en het Brinkhuis om de stembureauleden te bedanken voor hun inzet. Hij nam ruim de tijd om ook andere dorpsgenoten te leren kennen in het Brinkhuis, zoals de vrijwilligers van de PC Helpdesk en de studietafel voor lokale scholieren en studenten. 

commissaris van de Koning bij studietafel voor lokale scholieren en studenten

Stichting Wandelvierdaagse het Gooi

mensen van stichting wandelvierdaagse het gooi en de burgemeester
Deze geweldige vrijwilligers vormen het bestuur van Stichting Wandelvierdaagse het Gooi. Ik mocht met hen en honderd andere deelnemers genieten van een prachtige lentewandeling in de natuur van Laren en Blaricum. Deelnemers kwamen overal vandaan. Ik heb wandelaars gesproken uit Eemnes en Hilversum, maar ook uit Velsen, Maarssen en Zaandam. En natuurlijk uit Laren. Zoals de naam van de stichting al aangeeft, organiseren ze naast maandelijkse wandelingen ook een Vierdaagse. Volgens sommige deelnemers is dat de mooiste in Nederland! De start was bij SV Laren ‘99 en de tussenstop bij Handbalvereniging SDS’99 Blaricum, dank voor de gastvrijheid! Wilt u ook meelopen? Kijk op de website wandelvierdaagsehetgooi.nl

Muziektent

de heren in de muziektent
Op Koningsdag staat onze muziektent weer voor de basiliek. En dat hebben we te danken aan deze heren. Dit puik stukje vakwerk en cultureel erfgoed is inmiddels 98 jaar (!) oud, maar wordt goed verzorgd en is nu voorzien van een nieuw dakzeil. Erwin en ik kregen op de werkplaats alvast een rondleiding met technische toelichting. De tent staat nog steeds op het oorspronkelijke onderstel. Hiermee wordt hij, uiteraard ingeklapt, binnenkort naar het centrum gereden. Mooi werk! Overigens zoeken de heren nog twee of drie sterke vrijwilligers die een paar dagen per jaar helpen met klussen aan de tent en het vervoer. Wilt u met een vriend of vriendin meehelpen? Stuur een mail naar bestuurssecretariaat@laren.nl Wij brengen u met de organisatie in contact. 

Poffertjeskraam weer op de Brink!

Het einde van de coronatijd hebben we gevierd met geweldig lenteweer. En wat was het weer gezellig in het centrum. Ook de poffertjeskraam van Marcel en Wilma staat weer op onze mooie Brink. Heerlijk! 
de burgemeester helpt met poffertjes bakken

Nanning Mol,
Burgemeester