Column in Larens Journaal van 18 augustus 2023

"De weg terug naar Laren is toch het mooist!”

De heide staat in bloei. Met dit prachtige beeld verwelkomen wij vakantiegangers terug in Laren. Vakantie is leuk, de wereld is mooi en zoals we Marcel Hilhorst van de poffertjeskraam graag horen zeggen: “de weg terug naar Laren is toch het mooist!”.

Heide column Nanning

En zo is het. Ook wij zijn weer thuis. Erwin en ik hebben samen genoten van een heerlijke zomervakantie ver weg. Maar het is altijd weer fijn om thuis te komen en het dorp, ons huis en de honden te begroeten. Ook zij hebben een fijne zomer gehad, dankzij een lieve vriendin uit Blaricum waar ze mochten logeren. 

Mooie nazomer met veel activiteiten 

Laten we hopen op een mooie nazomer. Want er is de komende weken genoeg te beleven in Laren. Er zijn veel activiteiten in en om het Brinkhuis. Zo viert de Stichting Oude Landbouwgewassen Laren (www.sollaren.nl) op 27 augustus weer het traditionele oogstfeest, dit keer achter Singer Laren. Ook Le Bocque organiseert het eerste weekend van september weer een mooi Foodtruck Festival op de Brink. Daar zijn we natuurlijk bij!

Veiligheid

Er zijn de afgelopen weken ook veel dorpsgenoten thuis gebleven. Zij hebben genoten van een heerlijk rustig dorp. Toch is niet alles even rustig gebleken. Ook criminelen hebben de rustige zomer gebruikt om toe te slaan. We hebben een hele serie auto-inbraken achter de rug en ook is een aantal dorpsgenoten thuis bezocht door oplichters. Misschien heeft u de waarschuwingsborden bij de ingang van het dorp gezien. Ik heb zeer te doen met de inwoners die schade en verdriet hebben van deze criminaliteit. 

De politie zat er bovenop en wij zijn extra alert. En het blijft ook belangrijk dat u dat bent. In het Larens Journaal nemen we regelmatig informatie op over hoe u zich het beste kunt beschermen. En ik kan het u niet vaak genoeg op het hart drukken om lid te worden van uw buurtpreventievereniging (BPV). Met buurtgenoten en de wijkagenten wisselt u dan regelmatig informatie uit en blijft u goed op de hoogte. Alle informatie over de BPV’s kunt u vinden op www.laren.nl.

Let op oplichters actief matrixbord column Nanning

Gefeliciteerd

Dan hebben we deze zomer ook nog een mooie verjaardag te vieren. Modici, de prachtige winkel van de familie Lesberts, bestaat namelijk 25 jaar. Samen met wethouder Flip de Groot heb ik hen persoonlijk namens alle inwoners met dit jubileum gefeliciteerd. Modici is een beetje een cadeautje voor ons allemaal. De kleurrijke etalages zijn altijd een lust voor het oog. Hun unieke en chique collectie damesmode, waarvan ze een groot deel speciaal laten maken, trekt klanten uit binnen- en buitenland die speciaal voor Modici naar Laren komen. En vaak daarna ook de rest van ons dorp verkennen. Modici is een daarmee echt een smaakmaker in ons winkelaanbod en de familie Lesberts zijn echte ambassadeurs van Laren!

Column Nanning 18 aug 2

Nanning Mol,
burgemeester