Column in Larens Journaal van 15 september 2023

De zomer is overgegaan in een heerlijke en zonovergoten start van september met veel gezellige evenementen. Laren is terug van zomervakantie en dat hebben we samen goed gevierd. Namens alle inwoners wil ik de vrijwilligers, verenigingen en ondernemers bedanken die dit alles mogelijk hebben gemaakt. Wat wonen we toch in een heerlijk dorp!

Oogstfeest

Af en toe een zonnestraaltje en af en toe een druppeltje. Maar het oogstfeest van Stichting Oude Landbouwgewassen Laren (SOLL) op de eng achter Singer was vooral heel gezellig! Bij alle kraampjes en demonstraties konden inwoners kennismaken met oude ambachten, producten kopen of verenigingen treffen die zich inzetten voor ons erfgoed. Het was ook fijn om veel dorpsgenoten weer te zien en te spreken na een lange zomer.

marktkraampjes met op de voorgrond een groepje ganzen

Nazomerweekend, Jazz bij HKL en Le Bocque

Laren kijkt terug op een geslaagd nazomerweekend. De streetsale werd druk bezocht. Bij de Historische Kring werd de tentoonstelling over de geschiedenis van Jazz in Laren geopend met een mooie presentatie door Gerard Morsink. Er was een gezellige picknick op de Brink en in het Brinkhuis was veel te doen.

presentatie op een scherm over de geschiedenis van Jazz in Laren

Topdrukte bij het feestje van Le Bocque. De dames en heren van vriendengroep Le Bocque weten hoe ze een geweldig feest kunnen organiseren. Heel Laren genoot van foodtrucks met lekker eten, barretjes en een podium met top livemuziek op de kleine Brink voor de basiliek. Supergezellig mensen, bedankt!

een podium met vlaggen van Le Bocque

Erfgooierswoningen

Op Open Monumentendag mocht ik samen met wethouder Frits Westerkamp en heel veel buurtgenoten een plaquette onthullen. De plaquette, mogelijk gemaakt door het buurtcomité, betoont eer aan de eerste sociale woningbouw van Laren, de prachtige en monumentale erfgooierswoningen op de Klooster en de Erfgooiersbuurt. De karakteristieke huizen, de mooie tuinen en vooral de fijne buurtgenoten zorgen ervoor dat dit nog steeds een heerlijk en kleurrijk deel van ons dorp is! 

een groep mensen staat voor een mooie woning

Bordenroute Singer in Laren, Blaricum en op de heide

Op allerlei plekken in Laren, Blaricum en op de heide van het Goois Natuurreservaat komt u nu afbeeldingen tegen van beroemde schilderijen die schilders als Mauve op die plek hebben geschilderd of zich hebben laten inspireren. De borden zijn een gezamenlijk project van de gemeenten Laren, Blaricum, het Goois Natuurreservaat én initiatiefnemer Singer Laren. Weer een mooie manier om nog meer mensen op nog meer plekken van kunst in ons mooie gebied te laten genieten. En natuurlijk supertrots op iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

een meneer vertelt bij een informatiebord

Uit in Laren! 

De vier podia van Laren (Singer, Rosa Spier, Papageno en het Brinkhuis) presenteerden, onder leiding van Co de Kloet, hun culturele agenda voor het komend seizoen. En wie er bij was, kon genieten van een afwisselend programma met geweldige artiesten, zangers en dansers. Wat zijn we toch een geluksvogels dat we dit allemaal in ons mooie dorp hebben. Ik hoop u ook komend jaar vaak tegen te komen bij de mooie voorstellingen in ons dorp op de verschillende podia. 

een podium met een groot scherm met daarop de tekst Uit in Laren

Opening politieke seizoen in de achtertuin

De opening van het politieke jaar hebben we gevierd bij ons thuis in de achtertuin met de gemeenteraad en het college en iedereen die er verder bij hoort. Knus in de tent en supergezellig. Nu weer samen stevig aan de slag!

een tent met daaronder mensen die aan tafel hun glas heffen

Poffertjeskraam

Het einde van de zomer is ook het einde van het poffertjesseizoen. We hebben allemaal de afgelopen maanden kunnen genieten van poffertjes en wafels. De kraam is weer opgebroken en wij gaan ons weer klaarmaken voor de herfst en de winter. Met het fijne vooruitzicht dat in de lente de poffertjeskraam er weer staat. Marcel, Wilma en alle medewerkers, bedankt voor dit fijne seizoen en tot volgend jaar!

de burgemeester en zijn partner staan naast de eigenaren van de poffertjeskraam in de kraam

Nanning Mol,
Burgemeester