Column in Larens Journaal van 13 oktober 2023

Open oefenavond brandweer

Laren staat op de schouders van zijn inwoners. Dat geldt extra voor de Laarders die ons veilig houden, zoals de leden van ons brandweerkorps. Ze beschermen ons, staan altijd voor ons klaar en het is ook nog eens een héle leuke club. Tijdens een open oefenavond konden geïnteresseerde inwoners een kijkje nemen in onze kazerne. Een nieuwe vrijwilliger oefende meteen mee. Extra trots ben ik natuurlijk op Jessica en Maud van onze jeugdbrandweer, goed bezig dames! 

burgemeester bij brandweerwagen met Jessica en Maud

burgemeester Nanning Mol geeft een hand aan een brandweerman

Old Stars Walking Football Toernooi

In Laren investeren we in een leven lang vitaal blijven. Inmiddels loopt hier zoveel ervaring en organisatiekracht op dit gebied rond, dat we ook evenementen voor heel Nederland organiseren. In het clubgebouw van SV Laren ’99 vond deze maand het grootste Old Stars Walking Football Toernooi van Nederland plaats. Met teams van, hou je vast, Feyenoord, FC Utrecht, Telstar IJmuiden, RKC Waalwijk, SV Huizen, Excelsior Maassluis, Always Forward Hoorn, MOS Huizen, R.C.L. Leiderdorp, Legends AH Huizen, MOS Barneveld, Den Haag Oldstars, VVOG Harderwijk, Brabant United, OSM Maarssen, AGOVV Apeldoorn, SV Juliana ‘31 Malden, GeuzenMiddenmeer Amsterdam, SO Soest, Heracles en Kawan Kawan VWT. Ik was gewoon perplex van de enorme opkomst. Grote complimenten voor SV Laren ’99 en de Derde Helft Commissie die het mogelijk hebben gemaakt, want het was een enorme klus.

3 mannen op een rij met een shirt aan met de tekst Bijzonder Laren

mannen spelen een walking footbal toernooi

Afscheid van twee gewaardeerde BOA’s

Afgelopen maand namen we afscheid van Alex en Noah, twee zeer gewaardeerde BOA’s. Namens alle inwoners heb ik hen bedankt voor hun onvermoeibare inzet voor ons dorp: stevig als het moest, maar ook verbindend als het kon. Mannen, succes met jullie volgende klus! En gelukkig is ons vaste team BOA’s weer op volle sterkte, zodat we het vertrek van Alex en Noah goed kunnen opvangen.

de burgemeester met de 2 BOA's

Oktoberfest

Oktoberfest Laren is inmiddels een mooie traditie. Helemaal uitverkocht was de editie van dit jaar met achthonderd bezoekers. Heel veel dorpsgenoten genoten van muziek en gezelligheid. Oktoberfest Laren en hoofdsponsor Goodmac Apple kozen voor nog meer duurzaamheid: o.a. de glazen werden hergebruikt en er was biologisch geproduceerd eten en drinken verkrijgbaar. Dat is mooi! Evenementen zoals Oktoberfest kosten waanzinnig veel energie en tijd van betrokken vrijwilligers die dit voor ons willen organiseren. Daarom veel dank aan het nieuwe bestuur, Niels van Huisstede, Stephan Theebe, Joost Gijzel en iedereen die achter de schermen meewerkt aan de organisatie, van de bar en het geluid tot de beveiliging en de EHBO. Dank aan het oude bestuur dat jarenlang dit mooie feest mogelijk heeft gemaakt: Frank Smit, Mariëtte van de Lingen, Ed Bunnik en Wilma van Berkel. 

de burgemeester met feestvierders met bier

Nanning Mol,
burgemeester