Column in Larens Journaal van 11 november 2022

Gemeentebegroting unaniem aangenomen

De belangrijkste vergadering van de gemeenteraad is de jaarlijkse begrotingsraad waarin gesproken wordt over de gemeentebegroting voor het komende jaar. De begrotingsraad werd dit jaar gekenmerkt door een stevig inhoudelijk gesprek over de grote uitdagingen waarmee de samenleving en de gemeente geconfronteerd worden, zoals de hoge energieprijzen en duurzaamheid. Maar de gemeenteraad toonde ook een grote eensgezindheid door unaniem met de begroting in te stemmen en de bereidheid gezamenlijk de schouders onder onze opgaven te zetten. Daarvan kunnen de politieke partijen in Den Haag nog wat leren!

omslag van Begroting Laren

Liederenbundel Job de Bruijn gepresenteerd

De Protestantse Gemeente Laren-Eemnes geldt als een toegankelijke en laagdrempelige kerkgemeenschap voor iedereen die troost, hoop en liefde zoekt. In een overvolle Ontmoetingskerk ontvingen collega-burgemeester Roland van Benthem en ik de eerste twee exemplaren van de liederenbundel van Job de Bruijn. 
Het was een mooie middag met muzikale bijdragen van veel kerkleden. Job was tot mei de predikant van deze gemeente, maar is inmiddels met emeritaat. Zijn bijdrage aan ons dorp verdient grote waardering. Hij zette zich altijd in voor een kerk die iedereen welkom heet en die meehelpt grote maatschappelijke opgaven te dragen, zoals de opvang van vluchtelingen.

mensen in de kerk zingen en spelen muziek

Nieuwe winkel ‘Koek en Chocolade’

Met het dopen van het eerste ‘Larense Brinkje’ is de gloednieuwe winkel en werkplaats van ‘Koek en Chocolade’ aan de Naarderstraat donderdag 27 oktober geopend. Koek en Chocolade is een begrip in Laren en ver daarbuiten. De heerlijkste bonbons, taartjes en koekjes worden daar door vakmensen met veel liefde en passie gemaakt. Mensen komen speciaal naar Laren om de chocolaterie van Mireille en Bertho Eckhard te bezoeken. De afgelopen maanden werkten zij hard aan hun nieuwe stek op de Naarderstraat waar zij zich al bijzonder welkom voelen.

de burgemeester en wethouder met de eigenaren van Koek en Chocolade, de burgemeester doopt het eerste ‘Larense Brinkje’

Camino

20 jaar geleden volbracht Vincent Hilhorst de Camino de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Leo Janssen stond hem tijdens de tocht met raad en daad bij. Ineke Hilhorst maakte er een prachtige documentaire over die destijds op kerstavond werd uitgezonden. Ook in De Telegraaf werd verslag gedaan. En door alle lokale berichtgeving liep heel Laren een beetje mee. In een volledig volle theaterzaal in het Brinkhuis bekeken we met Vincent de documentaire opnieuw en haalden we met veel pelgrimanten en dorpsgenoten herinneringen op. Vincent kreeg terecht weer een mooi applaus voor zijn enorme prestatie.

mensen klappen voor Vincent Hilhorst

Kudde Spaniëls 

Geen schapen, maar een enorme kudde Field Spaniëls en hun baasjes waren op een zondag in oktober te vinden op de wegen en heide tussen Blaricum en Laren. Dit jaar waren Erwin en ik namelijk de gastheren van de herfstwandeling van de Field Spaniël Club Nederland. Het was weer genieten om zoveel Field Spaniëls samen te zien en met elkaar bij te praten. Onderweg kwamen we veel dorpsgenoten tegen die vol verbazing de enorme groep bewonderden.

groepsfoto van eigenaren met hun Field Spaniëls

Nanning Mol,

Burgemeester