Column in Larens Journaal van 10 november 2023

Sinterklaas

Op zaterdag 25 november komt Sinterklaas met zijn pieten weer in Laren aan. Traditiegetrouw ontvang ik hen, samen met de kinderen van Laren en iedereen die er bij wil zijn, om 14.00 uur op het bordes van restaurant De Prins. Ik hoop dat jullie er allemaal bij zijn! 

KKIDS 2023

Is hij niet prachtig, deze ‘Draak van Laren’ gemaakt door Abel van de Montessorischool? Ik zou hem zo overnemen als nieuw gemeentewapen! In ons Brinkhuis mocht ik de prachtige expositie van KKIDS 2023 openen. Op alle Larense basisscholen maakten kunstenaars met kinderen weer een kunstwerk. Het thema dit jaar was ‘wie ben ik en wie zijn wij?’. Elk kunstwerk bestaat uit allemaal verschillende kleine kunstwerken waarin kinderen zichzelf verbeelden. Hierdoor zijn alle werken prachtige verbeeldingen van de verschillende kleurrijke en diverse karakters van alle kinderen. Grote complimenten voor de deelnemende kunstenaars, scholen en natuurlijk alle kleine kunstenaars. Deze vierde editie van KKIDS is weer een groot succes. En u moet vooral even komen kijken naar de expositie.

KKIDS kunstwerk Draak van Laren
Kunstwerk bestaat uit allemaal verschillende kleine kunstwerken
KKIDS alle aanwezigen bij de expositie

Digitale veiligheid en cybercrime

De theaterzaal van het Brinkhuis zat helemaal vol bij de informatiebijeenkomst over digitale veiligheid en cybercrime. Daar ben ik heel blij mee. 2,2 miljoen Nederlanders waren vorig jaar slachtoffer van een vorm van digitale criminaliteit. 

Hoe alert je ook bent, criminelen gaan steeds geraffineerder te werk en de schade is vaak heel groot. Daarom investeren we flink in het vergroten van de kennis en weerbaarheid van onze inwoners. Dan is het fijn als de interesse naar goede voorlichting zo groot is. 

Ook hebben we in het Gooi twee digitale wijkagenten die onze inwoners bijstaan. We draaien steeds meer succesvolle zaken in het ‘digitale district’ van onze politie-eenheid. We weten de zolderkamercrimineel steeds vaker op te sporen. 

Maar ja, zolang we zelf op die rare link klikken of dat mailtje geloven waarbij we onze bankgegevens invullen, dan blijven we een makkelijk slachtoffer. Daarom blijven we werken aan digitaal bewuste Laarders!

Theaterzaal met op een scherm de presentatie Veilig aan de deur

Sponsorloop LMHC

De Larensche Mixed Hockey Club werkt aan een forse verduurzaming van onze hockeyclub, zodat nog vele generaties in Laren kunnen hockeyen en ze ook verstandig en bewust met energie kunnen omgaan. Een belangrijke actie is de aanschaf van nieuwe led-verlichting op de club. Om die te kunnen financieren, organiseerden alle jeugd- en jongerenleden van de club met hun ouders een sponsorloop. Ik was zelf overdonderd door de enorme opkomst. Wat is het toch geweldig dat zoveel inwoners van alle generaties zich inzetten voor deze mooie club! 

Burgemeester Nanning Mol spreekt bij Sponsorloop LMHC
Kinderen bij Sponsorloop LMHC

Burgemeestersontbijt op de Binckhorst

Het Burgemeestersontbijt at ik dit jaar samen met wethouder Flip de Groot en Sander van Waveren bij de twee groepen acht van De Binckhorst – St. Jan. We spraken met de kinderen over gezond ontbijten (dat iedereen uiteraard in deze klassen doet!), maar ook over hobby’s, wat je later wil worden en wie naar welke middelbare school gaat. Extra bijzonder is dat veel kinderen al bijna acht (!) jaar bij elkaar in dezelfde groep zitten!

Burgemeester Nanning Mol, wethouder Flip de groot en Sander van Waveren met de groep 8 leerlingen

Nanning Mol,
burgemeester