Programma Herdenking 4 mei

Op 4 mei om 20.00 uur herdenken we als vanouds, met publiek, de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog en alle mensen die als gevolg van oorlog en vredesmissies zijn omgekomen. De herdenking vindt plaats bij het oorlogsmonument op de Brink.

Stille Tocht

Om 19.30 uur vertrekt een stille tocht vanaf het oorlogsmonument aan de Drift. Iedereen is welkom om mee te lopen. De stoet gaat via de Drift naar Bij den Toren en dan langs de Naarderstraat richting de Brink. De stoet wordt begeleid door doedelzakspelers.

Omstreeks 19.50 uur opent Chris Bogaers, voorzitter 4/5 mei Comité Laren en ceremoniemeester, de herdenking. Daarna houdt burgemeester Nanning Mol zijn toespraak. Om 19.56 uur luiden de kerkklokken van de Sint Jansbasiliek. Kim Schimmel verzorgt de 'Taptoe'. Na de 2 minuten stilte, speelt de Harmonie Sint Jan 2 coupletten van het Wilhelmus, gevolgd door de kransleggingen en voordrachten.

Bloemen leggen

Wilt u zelf bloemen neerleggen? Dat kan. U mag op 4 mei gedurende de dag uw eigen bloemen neerleggen bij het monument op de Brink.

Bent u slecht ter been en wilt u aanwezig zijn?

In dat geval reserveren we graag een stoel voor u. Stuur hiervoor een bericht voorzien van uw volledige naam naar ons e-mailadres: 4en5meicomite@laren.nl

Bloemen, Herdenking Laren