Het Gooi bevrijd - 6 mei 2022

5 jaar geleden startte het eerste meerdaagse evenement in Midden Nederland onder de naam 'Het Gooi Bevrijd'. Op dit evenement herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en vieren we de bevrijding van Nederland, in het bijzonder die van de Gooi en de Vechtstreek.

Dit jaar zal op vrijdag 6 mei het konvooi van 'Het Gooi Bevrijd' Laren aandoen met een groot aantal authentieke WWII voertuigen en motoren. Naast deze voertuigen reist een aantal professionele Britse artiesten mee welke, geheel in jaren 40-stijl, muziek ten gehore brengen. Denk aan nummers van Vera Lynn, George Formby, Glenn Miller, Benny Goodman en talloze andere artiesten uit dit tijdperk.

Bijzonder is dat elk jaar weer een aantal Tweede Wereldoorlog veteranen de reis naar Nederland maakt om samen de gevallenen te herdenken en de bevrijding te vieren. Zij vertellen graag hun verhalen en ervaringen tijdens deze barre tijden. Op die manier laten ze de jongere generatie horen, zien en voelen hoe het was in die tijd. En zo zorgen zij dat deze periode in de wereldgeschiedenis nooit vergeten wordt.

Locatie Brink, Laren.
Tijd: van 14.00 tot 15.30 uur.

Let op: de route zoals vermeld in het Larens Journaal van 29 april jl. is aangepast. De karavaan komt vanuit Eemnes naar Laren.

Nanning Mol in legervoertuig