4 en 5 mei

Met elkaar herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog en vieren we dat we sindsdien weer in vrijheid leven. Op deze pagina leest u meer informatie over 4 en 5 mei 2021 in Laren.

Special 4 en 5 mei

In het Larens Journaal hebben we een special 4 en 5 mei uitgebracht. In deze special vindt u alle informatie zoals de speech van burgemeester, het programma op 4 en 5 mei, de gedichten van de kinderen en een stukje van Chris Bogaers namens het Larens 4 en 5 mei comité.

Bekijk de special 4 en 5 mei (pdf, 3,98 MB)

Kunt u het document niet (goed) lezen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 035. 

Programma dorpsradio

Op 1 t/m 4 mei tussen 10.00 en 12.00 uur zal Wim Jordaan interviews houden met diverse mensen die vanuit het verleden, maar ook vanuit het heden, ingrijpende gebeurtenissen uit hun historie vertellen.

 • 1 mei 
  • John Timmerman over zijn in de oorlog overleden oom Stef Calis.
 • 2 mei
  • Michiel van Driel en Aaldrik Hermans en op afstand Steven Weinberg, co-auteurs van het nieuwe boek 'Een badkuip aan de Drift' over de oorlogsjaren van het huis op de Drift in Laren. Het boek komt deze maand uit en is te verkrijgen bij de Larense Boekhandel.
 • 3 mei
  • Klassengesprek van klas De Binkhorst met Richard Flipse als oorlogsveteraan. Aansluitend gesprek met Richard Flipse over zijn inzet in vredesoperaties. Het laatste uur is gereserveerd voor een interview met Elize van der Werff. De samensteller van de kunstroute in mei.
 • 4 mei
  • Carien van Beek auteur van het pas verschenen boek 'Verzet en SS' te verkrijgen bij de Larense Boekhandel.

Meer informatie over het beluisteren van de dorpsradio vindt u op de website www.dorpsradio.nl

Herdenking 2021 in Laren 

Net als vorig jaar wordt de 4 mei herdenking in Laren zonder publiek gehouden vanwege de geldende coronamaatregelen. Overdag is het mogelijk om bloemen neer te leggen bij het monument om zo persoonlijk aandacht te besteden aan de herdenking. De herdenking wordt dit jaar live uitgezonden via de Dorpsradio Laren. De beelden van de herdenkingsplechtigheid worden opgenomen en zijn vanaf 5 mei terug te kijken via deze pagina. 

Kunst-Historische route Laren

Veel Larense winkeliers hebben een deel van de etalage ter beschikking gesteld voor Larense kunstenaars. Zij tonen hier werken gebaseerd op oorlog en vrede. Tevens leidt de wandelroute langs de diverse oorlogsmonumenten en adressen in onze gemeente. De kunstwerken blijven één maand zichtbaar.

Bekijk de wandelroute (pdf, 4,67 MB)

Kunt u het document niet (goed) lezen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 035. 

Heeft u vragen of opmerkingen over de wandelroute? Stuur dan een mail naar 4en5meicomite@laren.nl

Kransen bij de herdenking Laren