Laadpalen elektrisch rijden

U wilt in Laren een oplaadpaal plaatsen of de gemeente vragen om plaatsing.

Beleid

De vraag vanuit bedrijven en particulieren naar oplaadpalen voor elektrische auto´s wordt steeds groter. Daarom heeft de gemeente Laren de ‘Beleidsregels oplaadinfrastructuur elektrische voertuigen gemeente Laren 2015’ vastgesteld.

Als u op eigen terrein kunt parkeren, kunt u daar zelf uw elektrische auto opladen. Als er hemelsbreed binnen 200 meter van uw woning een openbare laadpaal aanwezig is verwachten we dat u die laadpaal gebruikt om uw elektrische auto op te laden. Tevens kunt u geen oplaadpaal in de dorpskern plaatsen (zie kaartje voor begrenzing).

In de andere gevallen gaan we bekijken of er een openbare parkeerplaats in de nabijheid van uw woning of bedrijf is waar u een oplaadpaal kunt plaatsen. U kunt daarvoor het aanvraagformulier invullen en naar ons opsturen.

Plaatst de gemeente zelf ook oplaadpalen?

De gemeente Laren plaatst zelf in de dorpskern een beperkt aantal oplaadpalen. De plaatsing van deze oplaadpalen vindt plaats op verzoek van (toekomstige) eigenaren van elektrische auto’s. Mocht u interesse hebben voor een oplaadpaal in de dorpskern dan kunt u dat aangeven bij MRA-Elektrisch