Elephant Parade ontwerpwedstrijd

Staat uw kunstwerk straks in Elephant Parade Laren?

Met maar liefst zestig bontgekleurde kunstolifanten verovert de wereldberoemde Elephant Parade deze zomer Laren. In aanvulling op bestaande olifantenbeelden worden 10 kunstenaars en artiesten gevraagd om een nieuwe olifant te maken. Ook u kunt een van de kunstenaars zijn! Doe mee aan de ontwerpwedstrijd en wie weet ziet u uw kunstwerk straks terug in Laren! 

Ontwerp een olifant

De gemeente Laren organiseert samen met Elephant Parade, museum Singer en Gooisch Blad een ontwerpwedstrijd. De winnende inzending wordt gebruikt voor een levensgrote olifant die onderdeel uitmaakt van de openluchtexpositie in Laren. Kunstenaars die meededen aan eerdere edities van Elephant Parade zijn onder andere Tommy Hilfiger, Jan des Bouvrie, Henk Schiffmacher, Diane von Furstenberg, Ilse DeLange, Corneille en Rob Scholte.

Hoe kunt u meedoen?

Ga naar www.elephantparade.com/laren-ontwerpt, download de drie templates, laat uw creativiteit de vrije loop en stuur uw kunstwerk in via een formulier op de website.
Let op: de ontwerpwedstrijd sluit op vrijdag 5 mei om 16.00 uur.

Elephant Parade Laren

Vanaf 18 juni tot half september sieren de kunstolifanten de straten van Laren, vanaf de Brink via de Naarderstraat en de nieuwe entree van Singer Laren om in haar beeldentuin te eindigen. Iedere olifant is een uniek kunstwerk, beschilderd door lokale en internationale artiesten. Wereldwijd trokken zeventien openluchtexposities al ruim 100 miljoen bezoekers in wereldsteden als Amsterdam, Londen en Bangkok. Na afloop van de tentoonstelling worden alle beelden geveild onder leiding van een professioneel veilinghuis zoals Christie's en Sotheby's. Een deel van alle inkomsten van Elephant Parade gaat naar NGO Elephant Family, die zich wereldwijd inzet voor het behoud van de Aziatische olifant.

Elephant Parade ontwerpwedstrijd foto 03