Biodiversiteit Laren

De gemeente Laren, Imkervereniging VBBN en Gewildgroei hebben de handen ineen geslagen om de biodiversiteit in Laren te bevorderen. Op 13 mei 2017 zijn zij een speciale actie gestart onder het motto ‘(N)iets doen voor de biodiversiteit in Laren’. Doet u mee?

Meedoen

U kunt meedoen aan deze actie door 1 vierkante meter gazon te ‘doneren’ door dit niet te maaien en de natuur zijn gang te laten gaan. De gemeente Laren verdubbelt het aantal aangemelde vierkante meters in stukken openbaar groen. Op die plekken gaat de gemeente het gras op een natuurlijke manier beheren.


Aanmelden

U kunt zich via dit formulier aanmelden voor deze actie.


Feestelijk startsein

Op 13 mei 2017 gaf wethouder Ton Stam het feestelijke startsein voor deze actie. Op de Schapendrift zaaide hij een deel van de berm in met bloemzaden en onthulde hij een bord. Hij werd daarbij een handje geholpen door de aanwezige kinderen. Wethouder Ton Stam: “Laren ziet er behoorlijk groen uit, maar niet al dat groen is natuurlijk. De verscheidenheid aan dieren en planten in ons dorp loopt flink terug. Daarom ben ik blij met dit gezamenlijke initiatief. Ik hoop dat veel Laarders meedoen aan deze actie en zien wat er groeit en bloeit als je een vierkante meter tuin met rust laat.”

Wethouder onthul bord
 

Handige links

Living pavement Wildgroei op stoep
Foto links: Living Pavement Tegel                                         Foto rechts: Stukje gewildgroei op stoep