Gemeenteraad van Bloemendaal draagt Elbert Roest voor als nieuwe burgemeester

Tijdens de raadsvergadering van woensdag 5 juli 2017 heeft burgemeester Elbert Roest bekendgemaakt dat hij door de gemeenteraad van Bloemendaal is voorgedragen als nieuwe burgemeester.

De aanbeveling van de gemeenteraad van Bloemendaal gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om tot een kroonbenoeming te komen. De benoeming geschiedt bij Koninklijk Besluit. Elbert Roest kan dan op 6 september 2017 worden geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Bloemendaal.

Elbert Roest: “Ik heb goed nagedacht over deze stap. Ik heb in Laren een heel gelukkige tijd gehad en voel me ook zeer verbonden met het dorp. Toch wil ik deze kans aangrijpen om nog eens voor een volle periode het burgemeesterschap elders uit te oefenen. Bloemendaal heeft een waardevolle eigen identiteit en kent een uitdagend politiek-bestuurlijk klimaat waar ik al mijn ervaring en vakmanschap kan inzetten. Ik zie Bloemendaal als een kroon op mijn werk en het is spannend uit te zien naar een andere omgeving, nieuwe mensen te leren kennen en ervaringen op te doen.”

Lees het persbericht van gemeente Bloemendaal.